Comoditatea unui sistem wireless este tentantă atunci când achiziționați un sistem de supraveghere video -aveți mai multă flexibilitate în cazul în care instalați camere, și poate limita numărul de cabluri de care aveți nevoie pentru a rula prin conectarea la camerele folosind internet Wifi.

Dar știți funcționează această tehnologie și pentru ce situații este cea mai potrivită? Când vine vorba de sisteme de supraveghere wireless, sunteți într-adevăr vorbesc despre două tipuri diferite de tehnologie: camere Wifi, și punct-la-punct de legătură fără fir. Camere Wifi All-in-one camere WiFi sunt populare cu proprietarii de case și întreprinderile mici și pot ajuta la supravegherea unui sistem de compresoare. Aceste camere sunt mici, accesibile, și ușor de utilizat.

Acestea ar trebui să fie utilizate numai în sisteme mici, deși, pentru că având prea multe camere Wifi pe o rețea ar putea copleși lățimea de bandă. Aceste camere vor avea caracteristici de bază, deci dacă aveți nevoie de o anumită caracteristică sau de o funcționalitate avansată, opțiunile vor fi limitate.

De asemenea, ar trebui remarcat faptul că foarte puține camere sunt operate cu baterii – chiar și un aparat de fotografiat Wifi încă mai trebuie să fie conectat pentru a obține energie. Point-to-point WirelessDacă aveți nevoie să instalați mai multe camere pe o suprafață mare și necesită caracteristici specifice sau avansate, un sistem punct-la-punct fără fir este o opțiune mult mai bună.

Acest tip de sistem vă permite să transformați un sistem IP într-un sistem wireless prin conectarea camerelor cu antene wireless.

Aceste sisteme folosesc antene puternice pentru a se conecta pe distanțe mari (deși ar trebui să aibă o linie de vedere în mod ideal), ar fi conectarea sistemelor de supraveghere în mai multe clădiri dintr-un campus universitar sau un magazin de vânzare cu amănuntul și garajul său de parcare.

Antena wireless conectată la camere va comunica cu stația de bază, conectându-l la NVR sau VMS. Camerele din aceste sisteme necesită, de asemenea, putere, și nu sunt aluat operate.